Woning verduurzamen

Wil je naast de stenen in je huis ook een steentje bijdragen aan de maatschappij door je woning te verduurzamen? Dat kan en hier zijn genoeg financiële mogelijkheden voor. Wij vertellen je maar al te graag hoe het precies zit.

Jouw woning verduurzamen in 5 stappen

Inhoud accordeon

Zoek van te voren goed uit wat je aan je woning wilt verduurzamen en waar het grootste financiële voordeel valt te behalen. Benader verschillende aannemers/bedrijven om goed een goed inzicht te krijgen binnen de kosten.

Wil je het van je spaargeld betalen of wil je een extra hypotheek nemen? Ga na of je recht hebt op bepaalde subsidies. Wij raden aan om hier goed over na te denken, omdat je op deze manier beter inzicht krijgt van je kosten.

Een hypotheek adviseur kan jouw situatie bekijken en verschillende mogelijkheden voorleggen. De hypotheekadviseur zal voor je uitrekenen hoeveel extra hypotheek je kan krijgen voor jouw woning verduurzaming en wat je nieuwe maandlasten zullen worden. Maak een afspraak

Jouw hypotheekadviseur legt je uit welke documenten je dient aan te leveren en binnen welke bepaalde tijd dit moet. Vaak is er ook een taxatie van je huidige woning nodig. Je kunt alvast bepaalde zaken rond de verduurzaming in werking zetten. De adviseur stelt ondertussen een hypotheekofferte op.

De hypotheekverstrekker heeft akkoord gegeven op alle aangeleverde documenten. Nu kan je de hypotheekofferte gaan tekenen en kun je je huis gaan verduurzamen! Wanneer je je huidige hypotheek kunt verhogen, hoef je niet naar de notaris. Wanneer er een tweede hypotheek moet worden afgesloten, moet je wel langs de notaris.

Moet ik mijn woning verduurzamen? 

Deze vraag wordt ons de laatste tijd veel gesteld. Ons advies is om op zoek te gaan naar een betrouwbare partij die jou kan adviseren op welke wijze er verduurzaamd kan worden. Het verduurzamen van je woning is niet alleen goed voor het milieu, maar zeer zeker ook voor jouw portemonnee; de rentetarieven voor een duurzame lening zijn lager dan een ‘gewone’ hypotheek en ook jouw (maandelijkse) energielasten gaan omlaag. Driedubbel voordeel dus!

Deze vraag wordt ons de laatste tijd veel gesteld. Ons advies is om op zoek te gaan naar een betrouwbare partij die jou kan adviseren op welke wijze er verduurzaamd kan worden.

Het verduurzamen van je woning is niet alleen goed voor het milieu, maar zeer zeker ook voor jouw portemonnee; de rentetarieven voor een duurzame lening zijn lager dan een ‘gewone’ hypotheek en ook jouw (maandelijkse) energielasten gaan omlaag. Driedubbel voordeel dus!

Kennisbank

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Je woning verduurzamen. Je zult vast en zeker met vragen zitten. Wij proberen ten alle tijde antwoord op jouw vraag te geven. 

Bekijk hier alle veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Nee, in principe niet. Er bestaan uitzonderingen, zoals wanneer de woning een monumentenstatus heeft, maar ons advies is om dit na te vragen bij jouw gemeente

Momenteel is de gemiddelde periode waarin het geld van de zonnepanelen wordt terugverdiend ongeveer 6 tot 8 jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee, kortom een goede investering

Wanneer je van plan bent om de woning te verduurzamen, mag je tot wel 106% van de woningwaarde lenen i.p.v. 100%. Dit extra bedrag moet echter wel aan energiebesparende voorzieningen worden besteed.

  • Lagere maandlasten
  • Stijging van de woningwaarde
  • Goed voor het milieu.

Bij deze hypotheekvorm krijg je vaak rentekorting wanneer je aan een aantal duurzame voorwaarden voldoet. Hoeveel deze rentekorting precies is en waar voldaan aan moet worden, verschilt per situatie. Één van onze hypotheek adviseurs maakt het graag duidelijk voor jou! 

Blogs voor verduurzamers