De duurzaamheidshypotheek en z'n voordelen.

26-08-2020
Geert Bruin – Hypotheekadviseur

Het verduurzamen van de woning hoor je steeds vaker, maar hoe werkt dat nou precies? Er zijn verschillende vormen van verduurzaming en steeds meer hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidshypotheek aan.

Zoals de laatste tijd veel in het nieuws is te zien, is de opwarming van de aarde (global warming) een groot wereldwijd probleem. Nederland wil en moet ook z’n steentje bijdragen aan dit maatschappelijke probleem. Daarom is het belangrijk dat huiseigenaren hun huizen verduurzamen en voorzien van energiebesparende maatregelen. Deze maatregelen hebben vaak niet alleen een positief effect op het klimaat, maar ook op jouw eigen portemonnee.

Verschillende mogelijkheden

Hypotheekverstrekkers bieden hedendaags steeds vaker de mogelijkheid om voor een duurzaamheidshypotheek te kiezen waarmee je de woning kunt gaan verduurzamen. Aangezien het belangrijk is dat het klimaatprobleem verholpen wordt, is er veel mogelijk op het gebied van verduurzamen.

Nederlandse hypotheekverstrekkers stimuleren mensen om te kiezen voor een duurzaamheidshypotheek. Het verduurzamen van de woning zorgt door de lastenverlaging namelijk voor meer zekerheid dat de woningeigenaren hun hypotheek kunnen aflossen.

Voordelen

Om het wat overzichtelijker te maken, hebben we alle voordelen van de duurzaamheidshypotheek voor je op een rijtje gezet.

  1. Hogere lening: met een duurzaamheidshypotheek kun je tot 106% van de woningwaarde lenen.
  2. Lagere maandlasten door besparing op energie-/gaskosten.
  3. Stijgende woningwaarde door een zuiniger energielabel.
  4. Meer comfort & gezonder leefklimaat door bijvoorbeeld het isoleren van de woning en/of de woning voorzien van een goede ventilatie.

Maak een afspraak

Zoals al eerder is vermeld, zijn er diverse mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Onze adviseurs willen je graag helpen door te kijken of het verduurzamen van jouw woning rendabel is en door samen te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Ben je benieuwd? Maak dan gerust een vrijblijvende afspraak.

Artikel delen:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Persoonlijk advies over jouw situatie?

Lees ook