Soorten zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?
Het is ons allemaal wel bekend dat zonnepanelen zonlicht opvangen en dit omzetten in elektrische energie. Een omvormer zorgt er voor dat deze energie ook daadwerkelijk in bruikbare stroom wordt omgezet en dat deze stroom via een stekker bij het stopcontact komt. Wanneer er wel stroom wordt opgewekt, maar niet wordt gebruikt, krijg je hiervoor dezelfde prijs als je normaal betaalt voor je eigen stroom. 

Welke soorten zonnepanelen zijn er? 
Het aanbod in zonnepanelen is groot, maar in het algemeen zijn er drie verschillende soorten zonnepanelen, namelijk: 

Inhoud accordeon

De zonnecellen van deze variant bestaan uit één kristal. De zonnepanelen zijn te herkennen aan het zwarte uiterlijk en worden dan ook wel ‘egaal zwarte zonnepanelen’ genoemd. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement.

De zonnecellen van deze zonnepanelen bestaan uit meerdere kristallen. Deze zonnepanelen zijn meestal blauw en renderen iets minder dan de zwarte variant, maar daartegenover zijn ze wel goedkoper. 

Deze variant is het goedkoopst, maar levert dan ook weer het minste op. De zonnepanelen moeten groot van formaat zijn, mochten ze wat willen opbrengen. 

Weet je niet welke soort het best bij jou past of op welke manier je jouw huis wilt verduurzamen? Onze adviseurs zoeken het voor je uit. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Neem contact met ons op