Een eigen koopwoning? Tot vóór kort dachten we dat het onmogelijk was.

16-03-2021
Patrick Barkey – Hypotheekadviseur

Een eigen woning, wie droomt daar niet van? In de huidige woningmarkt moet je echt geluk hebben als je überhaupt tot het selecte groepje behoort dat de woning ‘mag’ bezichtigen. Dit is de omgekeerde wereld ten opzichte van een aantal jaar geleden. Toen was een verkopend makelaar nog verheugd als er vijf potentiële kopers zich aanmeldden. Nu stopt de makelaar bij 20-25 kandidaten en vist de rest (100+?) achter het net. Dit is het gevolg van een te grote vraag en een te klein aanbod.

De zoektocht van Jessica en Aaron

Voor starters op de woningmarkt is het nog moeilijker om het proces positief af te ronden dan voor woningbezitters, omdat zij bijvoorbeeld een kleiner budget en/of minder keus hebben. Ook voor Jessica en Aaron was de uitdaging als starter groot. Na een aantal jaar samenwonen in een klein huurappartement werd het tijd voor een eigen koopwoning. De moed zakte bij hen in de schoenen toen zij ruim 20 bezichtigingen achter de rug hadden, maar zonder succes. Het aankopen als particuliere, potentiële koper bleek nog een hele opgave te zijn. Daarom zochten zij naar een oplossing.

Onze hypotheekadviseur had een oplossing voor ons...

“Via via kwamen we in contact met de adviseur van Adviesgroep het Raadhuis. De adviseur dacht goed met ons mee en (h)erkende het probleem. Hypomodern had hier al over nagedacht en kwam dan ook snel met ‘de’ oplossing voor ons, namelijk: Het Hypomodern Hypotheekcertificaat. “

Het certificaat wordt op basis van een persoonlijk financieel advies verstrekt en biedt méér zekerheid voor de verkopende partij. Hierdoor kunnen zij sneller in zee gaan met de koper, omdat die zich goed en zorgvuldig heeft voorbereid. In combinatie met een goede aankoopmakelaar heeft dit Jessica en Aaron dan ook geholpen in hun wens: een eigen koopwoning.

“Huisje, boompje, beestje, trouwen – Het plaatje is compleet, nu we eindelijke onze droomwoning hebben gevonden en we in 2021 ook nog zullen trouwen.”

Artikel delen:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ben je het ook zat om steeds te worden afgewezen voor die woning?