Wij raden 'robot hypotheekadvies' om deze redenen af

04-08-2021
Cees Duijn – Hypotheekadviseur

Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat mensen steeds vaker hun geldzaken toevertrouwen aan een robot. Jongvolwassen Nederlanders gebruiken vaker online tools om bijvoorbeeld hun maximale hypotheek/maandlasten te berekenen. Op onze website kun je ook gebruik maken van tools zoals je maximale hypotheek berekenen of nagaan of oversluiten gunstig is. Een hypotheek is en blijft echter een uiterst complex product en daarom zijn wij van mening dat er altijd een mens van vlees en bloed naar de situatie moet kijken. In ons artikel leggen wij je uit waarom!

Ruime meerderheid kiest voor persoonlijkheid

Slimme systemen (ook wel robots) zorgen in het dagelijkse leven voor veel gemak. Denk bijvoorbeeld aan aanbevolen producten bij de online kledingwinkel of een virtuele klantenservice medewerker die binnen no-time reageert. Toch blijkt dat het overgrote merendeel van de Nederlanders bij het hypotheekadvies een expert raadpleegt. Uit onderzoek van ICT-bedrijf Tjip is gebleken dat ook bij Nederlanders onder de 30 jaar nog 71% behoefte heeft aan een menselijke adviseur.

Tools denken niet overal aan

Hoeveel je kunt lenen voor een hypotheek, hangt van velen factoren af. Online tools houden niet met alle punten rekening en kijken altijd naar het maximaal te lenen bedrag. Een adviseur kan jouw situatie beter analyseren en bijvoorbeeld nagaan of het wel verstandig is om in jouw geval het maximale bedrag te lenen.

Adviseur maakt het verschil

Wij als hypotheekadviseurs nemen veel werk uit handen voor mensen. We helpen je met het maken van belangrijke keuzes waar je zelf in de eerste instantie nooit over nadenkt. Stel je raakt werkloos of wordt arbeidsongeschikt? Zaken zoals deze nemen wij ten allen tijden mee in het advies!

Ook bespaart het je op de korte termijn veel tijd aangezien wij jou van A tot Z ontzorgen. Op de lange termijn bespaar je in de meeste gevallen geld, waardoor je vaak alsnog goedkoper uitkomt.

Artikel delen:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Persoonlijk advies over jouw situatie?

Lees ook