Wanneer is oversluiten gunstig?

Het oversluiten van je hypotheek is natuurlijk interessant wanneer je een financieel voordeel kunt behalen, maar wanneer is dit het geval? Wanneer de huidige hypotheekrente lager is dan wat je momenteel betaalt, kan het oversluiten van de hypotheek tot lagere maandlasten resulteren. Het is echter wel een afweging die gemaakt moet worden, want het oversluiten is niet kosteloos. Een oversluiting gaat gemoeid met advies- notaris- en taxatiekosten en wanneer je wilt oversluiten tijdens je rentevaste periode moet je in de meeste gevallen ook een boete betalen. 

Ondanks de kosten die gemaakt worden tijdens het oversluiten, kan het (vooral nu) erg voordelig zijn. Een oversluiting zorgt er namelijk voor dat je maandlasten lager worden. Hieronder volgt een rekeningvoorbeeld van een oversluiting van een aflossingsvrije hypotheek:

Huidge situatie Oversluiten van hypotheek
Hypotheek
€220.000
€220.000
Rente (10 jaar vast)
4,50% (nog 3 jaar vast)
2,5%
Maandlasten
€820
€480
Maandelijks voordeel
-
€340
Oversluitkosten (incl. boeterrente)
-
€11.000
Terugverdientijd
-
11.000 / 340 = 32 maanden

Hypotheekadvies
Wij raden in ieder geval een adviseur te raadplegen. Wij doen graag een kosteloze en vrijblijvende check voor jou om te kijken of het oversluiten van de hypotheek voordeel biedt. Biedt het geen voordeel, dan zeggen wij dit eerlijk en zijn er geen kosten aan verbonden. Biedt het wel voordeel, dan levert je dit een maandelijkse kostenbesparing op! Neem contact met ons op. 

Oversluiten kan bij ons al vanaf €1250!

Oversluiten kan bij ons al vanaf €1250!

Benieuwd of jij kan oversluiten?