Verbouwing met je hypotheek financieren

24-08-2020
Deirdre van der Zee – Hypotheekadviseur

Je bent op zoek naar een woning en zit in een dilemma of je nou een woning moet kopen die al (bijna) af is of dat je een woning koopt waar nog flink aan geklust moet worden. Het scheelt natuurlijk flink in de kosten wanneer er nog van alles moet gebeuren bij de woning, maar je kan de woning helemaal naar jouw wens inrichten. Hoe zit dat nou precies met de financiering van zo een verbouwing? Wij leggen je er alles over uit!  

Bereidheid om te klussen

Uit een onderzoek van OfferteAdviseur is gebleken dat 61 procent bereid is om een woning te kopen/huren waar nog aan geklust moet worden. Er is echter maar 46 procent die aangeeft dat hij/zij over onvoldoende kennis en/of vaardigheden beschikt om deze klus(en) zelf te doen. 

Hogere hypotheek

Wanneer je een woning koopt waar nog van alles aan moet gebeuren, gaat dit natuurlijk meer geld kosten. Het is echter wel zo dat deze verbouwing de woning in z’n waarde doet stijgen. Je kunt in een taxatierapport laten vastleggen hoe hoog de woningwaarde na de verbouwing wordt. Doordat de woningwaarde zal gaan stijgen, kun je een hoger hypotheekbedrag krijgen. Het geld wat je gaat gebruiken voor de verbouwing, wordt in een bouwdepot gestopt door de hypotheekverstrekker. De facturen van de aannemer(s) en eventueel ook de materiaal kosten worden uit het bouwdepot betaalt. 

Eigen geld

In de meeste gevallen zijn de kosten voor de verbouwing hoger dan de (verwachte) waardestijging van de woning. Dit houdt feitelijk dus in dat je niet de volledige verbouwingskosten mee kunt financieren. Om de rest van verbouwingskosten te kunnen betalen is er dus eigen geld nodig.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op

Artikel delen:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Persoonlijk advies over jouw situatie?

Lees ook